هفتمین همایش هم اندیشی مدیران مراکز توانبخشی و نگهداری معلولین ذهنی استان اصفهان، با حضور رضائی مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی بهزیستی کشور، سید اصغر فیاض معاون توانبخشی و جمعی از کارشناسان بهزیستی استان اصفهان و بیش از دهها نفر از مسئولین و موسسین مراکز توانبخشی سراسر استان در سالن همایشهای آسایشگاه گلابچی کاشان برگزار گردید.
در این همایش که با هدف ارائه ی آموزش به روز ، تعامل هر چه بیشتر و بهره مندی مدیران از تجربیات مثبت یکدیگر و نهایتا ارائه ی خدمات مطلوب تر به سالمندان و معلولین بستری در مراکز بود ، معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان این که ، براساس آمار سازمان بهداشت جهانی ۹٫۲ درصد جمعیت هر جامعه را سالمندان تشکیل می دهند، گفت: طبق آمار هم اکنون ۴۲ هزار نفر سالمند در استان اصفهان زندگی می کنند.
سید علی اصغر فیاض در حاشیه برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مرکزهای توانبخشی شبانه روزی سالمندان و معلولان استان اصفهان در کاشان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: هم اکنون ۳۸ مجتمع نگهداری از سالمندان در استان اصفهان به سالمندان خدمات ارائه می دهند.
وی افزود: بیش از دو سوم از این مجتمع ها به صورت خودجوش و خصوصی است که از سازمان بهزیستی مجوز دریافت کرده اند.
به گفته وی یک سوم از مجتمع های سالمندان نیز توسط خیران ساخته شده و سازمان بهزیستی برای نگهداری از سالمندان و معلولان به آنها یارانه پرداخت می کند.
فیاض بدون اشاره به مجمتع های در حال ساخت در استان اصفهان، افزود: در سالهای ۹۴ و ۹۵ خیران ۵۰۰ میلیارد ریال برای ساخت و ساز مجمتع های نگهداری از سالمندان و معلولان کمک کرده اند که برای تکمیل و بهره برداری از این مجتمع ها یک هزار میلیارد ریال دیگر نیاز است و توسط خیران تامین خواهد شد.
ایشان شمار تخت ها در مجتمع های نگهداری از سالمندان و معلولان در استان اصفهان را دو هزار تخت بیان کرد و افزود: تا پایان سال جاری این رقم به ۳ هزار و تا پایان سال ۹۷ به ۴ هزار تخت افزایش می یابد.
همچنین در حاشیه ی این همایش رضائی مدیر کل دفتر امور مراکز توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرنگاران از ساخت خانه های بومی یک طبقه به صورت سوئیت برای نگهداری از سالمندان در استان اصفهان خبر داد و یادآور شد: این نوع خانه ها هم اکنون برای نگهداری برخی زوج های سالمند درحال ساخت است.
همچنین در این همایش دکتر سید رضا اسحاقی متخصص پزشکی اجتماعی، فلوشیپ سالمندی و عضو محترم هیئت علمی دانشگاه اصفهان طی بیان آموزش های مفیدی پیرامون مقوله ی سالمندی و اهمیت آن و هر چه سالم تر طی کردن این دوره از زندگی ابراز داشت سالمندان بهطور همزمان از چند بیماری رنج میبرند. بر خلاف بقیه افراد در سنین مختلف که معمولاً در لحظه یک بیماری دارند. سالمندان به دلیل مداوای بیماریها معمولاً در هر زمان پنج تا هفت نوع دارو مصرف میکنند. در دوران سالمندی خلقیات و روحیات آنها نیز تغییر پیدا میکند و نحوه ی زندگی آنان دستخوش تغییرات مخصوص این دوره می گردد.
وی با اشاره به با لزوم تعلیم متخصصان طب سالمندی عنوان نمود هنگامی که خدمات سالمندی در سراسر کشور و به صورت ادغام یافته ارائه شود سالمندان یا اعضای خانواده آنها میتوانند با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی، کلینیکهای تخصصی ویژه سالمندان و حتی بخشهای تخصصی و بیمارستانهای مرتبط با مشکلات تندرستی سالمندان ضمن دریافت خدمات مورد نیاز با آنها آشنا شوند و صدالبته برای شناساندن این طب و خدمات به سالمندان رسانههای جمعی نیز بیتأثیر نیستند و در حال حاضر وزارت بهداشت چهار مجله اطلاعرسانی آموزشی ویژه سلامت سالمندان منتشر کرده که نقش مهمی در اطلاعرسانی طب سالمندی خواهد داشت.
در پایان این نشست پر ثمر با جلسه ی پرسش و پاسخ حضار و کارشناسان به اتمام رسید .