حمیدرضا الوند با تشریح جزئیات شرایط سرپرستی موقت و دائم كودكان تحت پوشش سازمان بهزیستی كشور، اظهار كرد: در سازمان بهزیستی دو نوع سرپرستی تعریف شده است، نخست سرپرست دائم كه در مفهوم اجتماعی از آن به عنوان «فرزندخواندگی» یاد میشود و دیگری سرپرست موقت كه به آن «خانواده امین» اطلاق میشود.
وی درباره شرایط واگذاری كودكان به سازمان بهزیستی، عنوان كرد: برابر قانون فعلی حمایت از كودكان بیسرپرست مصوب سال 1353، كودكان واگذار شده به بهزیستی كه علیرغم تلاشهای این سازمان پدر، مادر یا جد پدری آنها طی سه سال، برای دیدار با كودك خود هیچ مراجعهای نداشته باشند، از شرط عمومی واگذاری سرپرست برخوردارند.
اولویت واگذاری دائم كودكان در صورت احراز شرایط، با سرپرستان موقت است
الوند با بیان اینكه با واگذاری كودك به سرپرست موقت، برای مدت زمان معینی براساس رأی صادره از مراجع قضایی با حفظ هویت خانوادگی به یك خانواده امین سپرده میشود، افزود: هر زمان كه كودك، طی مدت سرپرستی موقت درون خانواده امین، شرایط فرزندخواندگی دائم را پیدا كند، اولویت اصلی واگذاری با خانواده امین است.
وی درباره شرایط كودكانی كه امكان واگذاری به سرپرست موقت را دارند، تصریح كرد: كودكی كه دارای پدر، مادر یا جد پدری یا همه آنهاست، اما اولیاء و سرپرستان قانونی او براساس مواد تصریح شده در قوانین فعلی كشور، با بروز عواملی همچون زندانی شدن، اعتیاد و یا بیماری شرایط نگهداری فرزند خود را برای مدت مشخصی از دست دادهاند، میتواند به سرپرست موقت واگذار شود.
الوند با تأكید بر این كه بهترین نهادی كه میتواند در شكل دهی شخصیت اجتماعی افراد نقش ایفاء میكند، خانواده است، تصریح كرد: بر این اساس، سیاست بهزیستی این است كه خانوادههای جایگزین را غربالگری و تأیید صلاحیت كند.
زوج و زوجه باید هر دو متقاضی سرپرستی دائم باشند
وی درباره شرایط خانوادهای كه میتواند سرپرستی دائم كودكان تحت پوشش بهزیستی را بر عهده بگیرد، گفت: نخستین شرط این است كه خانواده شامل زوج و زوجه هر دو متقاضی باشند و دیگر شرایطی همچون گذشتن حداقل پنج سال از ازدواج آنها و بچه دار نشدن آنها طی این مدت، تأیید پزشك مبنی بر بچه دار نشدن زوجین، داشتن حداقل 30 سال سن برای یكی از آنها، احراز صلاحیتهای اخلاقی و سلامت جسمی و روانی، توانایی عملی نگهداری كودك، ایرانی و مقیم ایران بودن زوجین و نیز برخورداری از تمكن مالی لازم برای نگهداری كودك، به این منظور پیشبینی شده است.
الوند درباره شرایط متقاضیان سرپرستی موقت، یادآور شد: همه شرایط بالا به استثنای شرط سنی و فرزنددار نشدن، در مورد متقاضیان سرپرستی موقت صدق میكند.
به گفته وی، زوجین متقاضی سرپرستی موقت میتوانند سرپرستی یك تا حداكثر سه كودك را با تأیید كارشناسان سازمان بهزیستی كشور بر عهده بگیرند.
الوند اظهار كرد: اقوام و بستگان كودك به شرط آنكه شرایط ذكر شده برای فرزندخواندگی را احراز كرده باشند، در اولویت سرپرستی او هستند.
بیشتر متقاضیان خواهان كودكان زیر سه سال هستند
وی سقف سنی برای كودكانی كه به فرزندخواندگی واگذار میشوند را 12 سال عنوان كرد و افزود: هر چند در قانون سقف سنی برای واگذاری كودكان به سرپرست موقت ذكر نشده است، اما بهزیستی به استناد همین قانون معمولاً كودكان تا سقف 12 سال را به خانوادههای امین میسپارد.
الوند با تأكید بر این كه بیشتر متقاضیان سرپرستی، خواهان كودكان زیر سه سال هستند، تأكید كرد: بیش از 90 درصد آنها متقاضی كودكان زیر یك سال هستند.
الوند همچین یادآور شد: تعداد متقاضیان دختر و پسر نیز تقریباً با هم برابر است.
وی در ادامه با اشاره به اینكه كارشناسان كمیته شبه خانواده بهزیستی در مراكز استانها، نسبت به بررسی صلاحیت خانوادههای متقاضی اقدام میكنند، خاطرنشان كرد: این كمیتهها مصلحت كودكان و نوجوانان برای واگذاری را از ابعاد مختلف بررسی میكنند و به عنوان مثال، سرپرستی یك دختر 15 ساله، در صورتی كه خانواده اقوام و بستگان متقاضی سرپرستی وی، دارای پسر بزرگسال باشند، به آنها واگذار نمیشود.
حكم موقت شش ماهه برای متقاضیان سرپرستی دائم
وی درباره مدت زمان واگذاری كودكان به سرپرستان دائم و موقت، افزود: این مدت زمان براساس نظر كمیته شبه خانواده و با رأی مرجع قضایی تعیین میشود.
به گفته الوند، برای كسانی كه خواهان سرپرستی دائم كودك هستند، ابتدا حكم سرپرستی شش ماهه صادر میشود تا آنها طی این مدت به عنوان خانواده امین از كودك نگهداری كنند.
وی خاطر نشان كرد: كارشناسان بهزیستی طی این مدت بر خانواده نظارت میكنند و در صورت تأیید آنها، حكم فرزندخواندگی برای كودك صادر شده و او هویت خانواده جدید خود را میپذیرد.
به گفته الوند امكان واگذاری دائمی كودك به سرپرست موقت تنها در صورتی میسر میشود كه او شرایط فرزندخواندگی را به لحاظ قانونی احراز كند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
salam,inke migan vaghti mikhay sarparasti bacheio bar ohde begiri bayad melki ro be namesh koni doroste? va inke zan va mardi ke bache darand ham mitonand sarparasti bacheio bar ohde begirand?
salam,inke migan vaghti mikhay sarparasti bacheio bar ohde begiri bayad melki ro be namesh koni doroste? va inke zan va mardi ke bache darand ham mitonand sarparasti bacheio bar ohde begirand?
سلام
شما بایستی با شماره 55336041-031 امور اجتماعی اداره بهزیستی کاشان تماس حاصل فرمائید.
من شرایط رو پرسیدم، الزاما نباید ملک باشه ولی اگر باشه خیلیییییی بهتره منطقی، چون سرنوشت و ،،، قابل پیشبینی نیست،
و مورد دوم اینکه ، بله با داشتن فرزند هم میتونین امین خوبی باشین ??
سلام.من وهمسرم یه پسر داریم.شرایط مالی خوبی داریم.اما تصمیم گرفتیم به جای اینکه دوباره بچه دار بشیم.یه بچه به فرزندی قبول کنیم.میخوام بدونم قانون این اجازه را به ما میده و بچه به ما تعلق می
گیره؟
سلام
با این شماره تماس بگیرین
۰۳۱۵۵۳۳۶۰۴۱
سلام خدمت شما و همکاران گرامیتون….سوالم اینه که من با وجود فرزند درخواست فرزندخوانده هم دارم ولی اینجا در این باره چیزی گفته نشده بود ممنونم اگه توضیح بدید و شرایطشو اعلام کنید مچکر
سلام
با این شماره تماس بگیرین
03155336041
سلام من و همسرم فرزندی نداریم و مشکلی برای بچه دار شدن هم نداریم … علاقه مندیم کودکی را به فرزندی قبول کنیم .. آیا این امر ممکن هست یا نه؟ اگر هست چه شرایطی را شامل میشود ….
اگر راهکاری برای حمایت از بچه ها هست که شامل شرایط ما میشود لطفا راهنمایی کنید. مرسی
سلام مدت زمان انتظار تا سرپرستی دائم خیلی زیاد است خانواده ای که تقاضای سرپرستی دارند مدت زمان زیادی از زندگی مشترک آنها گذشته ومدت 3سال برای درنوبت ماندن خانواده زیاد است اگر می شود مورد تجدید نظر قرار گیرد
سلام؛منو شوهرم تصمیم گرفتیم یک بچه به سرپرستی بگیریم حدود 1سال؛آیا امکانش وجود داره؟ شرایط لازم چیه؟ لطفا راهنماییم کنین؛تشکر؛
سلام
لطفا با شماره 03155339396 امور مشارکتها اداره بهزیستی کاشان تماس حاصل فرمائید
سلام
دختری هستم29ساله کارمند.فوق دیپلم حسابداری .خیلی دوست دارم یه کودک دختر را به فرزند خواندگی بطور دائم عهده بگیرم لطفا راهنمایی ام بفرمائید.
از قائمشهر-مازندران
خیلی خوبه که تو جامعه قضیه ی فرزندخواندگی جا بیفته و مردم با دید بدی به این موضوع نگاه نکنن
….. حتی خانواده هایی که یدونه فرزند دارن و خانم خونه دوست نداره به دلیل عوارض زیاد حاملگی و زایمان بچه دار بشه و از نظر مالی هم تامینن خیلی خوبه که این کار پسندیده رو انجام بدن …..خیلی از دخترهای خوب تو جامعه ی ما به دلیل نداشتن خواستگار هم کفو مجردن ولی واقعا لیاقت مادر شدنو دارن ….. اگه بتونن یکی دو تا بچه رو به فرزندی قبول کنن هم به غریضه ی مادر شدنشون پاسخ گفته میشه و هم چند تا بچه مادر دار میشن ….. من خودم دختر 32 ساله هستم مجرد و دانشجوی ارشد هستم ….. حیف که وضعیت مالی خوبی ندارم و خودم هم مشکل مالی دارم وگرنه همیشه دوست داشتم دو 3 تا فرزند دختر داشته باشم ….. اگه یه روزی از نظر مالی تامین باشم حتما اینکارو خواهم کرد…..
خانم سحر٬من هم ۳۰ ساله هستم که دوست دارم کودکی رو به سرپرستی قبول کنم اما چون مرد هستم و مجرد ٬طبق تحقیقاتم متاسفانه امکانش وجود نداره که این کارو کنم و از طرفی چون ایران زندگی نمیکنم این امر رو تا حدی محال کرده٬این رو عرض کردم که بگم بهتر بود و ای کاش مرد و زن برای قبول سرپرستی فرقی نداشتند.
من تمکین مالی دارم خداروشکر اما شرایطش نیست.
سلام. طرز فکر شما عالی هست.
بنده در سن ۳۰ سالگی سرپرستی یه نوزاد دختر معلول که امیدی به زنده موندم نداشت را به عهده گرفتم.
بعد از ۸ سال تلاش مستمر، دخترم شانس زنده ماندن داره و راه می ره و حرف میزنه و بنا به نظر پزشکان همانند یک معجزه می مونه.
الان تصمیم به فرزندخواندگی دخترم رو دارم. ولی متاسفانه همچنان که این ۸ سال از طریق امور دولتی بسیار اذیت شدم، اکنون هم خیلی دوندگی داره و متاسفانه بجای قدردانی با بنده همچون مجرم برخورد میشه و بسیار بی احترامی میبینم.
بنده دو سال از طرف بهزیستی تهران به عنوان امین موفق شناخته شدم و دعوت شدم برای برنامه تلویزیونی ماه رمضان.
ولی الان در امور اداری دادگاه و پزشکی قانونی راه بسیار طولانی برایم تعیین کردند.
آیا مردی بدون اجازه ی همسرش میتونه بجه به سرپرستی قبول کنه؟؟؟
سلام. حدود نه سال هست که بچه دار نمیشویم. خیلی اقدامات انجام دادیم. از جمله ivf و …
حدود دو سال هم هست که از اصفهان تقاضای فرزند کردیم که متاسفانه هنوز تو نوبتیم.
نمیدونم پیر بشیم دیگه بچه چه به درد ما میخوره.
من ۳۷ ساله هستم و خانم هم ۳۴ سال.
وضع زندگی هم عالی.
دیگه نمیدونیم چیکار کنیم.
با تشکر
چرا از طرح مشک ، moshk استفاده نمیکنین؟
امین موقت هستین و ،،، کم کم شرایط میسر میشه ،