اولین گردهمایی مددکاران اجتماعی کاشان با حضور رئیس انجمن علمی مددکاری کشور در اداره بهزیستی این شهرستان برگزارشد.
رئیس انجمن علمی مددکاری کشور در این گردهمایی گفت: هنر و توانایی مددکار در اینست که در کوتاهترین مدت مددجو را قادر کند که خودش قدرت تصمیم گیری و انتخاب پیدا کند و کارش را بدون وابستگی به وی انجام دهد.
دکتر مصطفی اقلیما افزود: شناخت زیربنای فرهنگی فکری افراد، ریشه یابی علل مشکل و رابطه آن با معلول، شناسایی شمول و وسعت مشکل، دور زدن مشکل و نهایتا در برخی موارد تسلیم و پذیرش شرایط موجود راهکارهای حل مشکل است.
وی شناسایی نقش ها و مسئولیت های مختلف افراد در محیط های گوناگون، شناسایی فرهنگ های گوناگون مناطق مختلف ایران، تخصص و تجربه مددکار، زمان ،تامل و اندیشه و صبوری را نیز از دیگر موارد مورد شناخت و نیاز در حل مشکل مددجویان توسط مددکاران دانست.
اقلیما شناخت رابطه علت و معلول توسط مددکار در بروز مشکل و حل آن را خاطرنشان کرد و گفت: ممکن است گاهی مواقع یک مشکل چند علت و یک معلول و در برخی موارد یک مشکل چند علت و چند معلول داشته باشد که هر کدام از اینها راهکارهای جداگانه ای دارد.
این استاد دانشگاه و کارشناس اجتماعی معتقد است یک مددکار در ابتدا باید زیربنای فکری مددجوی خود را بشناسد و متناسب با آن راهکار حل مشکل را ارائه کند.
اقلیما با تاکید بر نشات گرفتن زیربنای فرهنگی فکری افراد از تربیت و تعصبات خانواده ،محیط زادگاه، جامعه و اطرافیانش افزود: مددکار باید بداند که زیربنای فکری مددجویش را در جهت حل مشکلش به یکباره و با زمان کوتاه نمی توان تغییر داد بلکه زمان ،تامل و صبوری شرط اصلی برای طرفین است.
رئیس اداره بهزیستی کاشان هم در این گردهمایی گفت: تعامل بیشتر مددکاران در بخشهای مختلف با یکدیگر، شناسایی راهکارهای بهتر در حل مشکلات مددجویان، استفاده از تجربیات ارزشمند علمی و عملی دکتر اقلیما در برخورد با موارد گوناگون مشاوره های فردی خانوادگی و اجتماعی مددجویان از جمله اهداف برگزاری این گردهمایی است.
محمدرضا خشتی با اشاره به انجام کار حرفه ای بعنوان وظیفه اصلی یک مددکار افزود: مددکاری محور اصلی تمام فعالیتها در بهزیستی است.
وی استفاده از تجربیات اساتید، اثربخشی برخورد خوب مددکار، علاقه و داشتن انگیزه برای مددکار و بهره مندی از دانش تخصصی این رشته را از جمله دلایل پیشرفت و موفقیت یک مددکار برشمرد.
خشتی پوشش جمعیت 10 هزار نفری اداره بهزیستی کاشان را یادآورشد و گفت: این اداره با مراکز متعدد امور توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری در قالب مراکز دولتی ، خصو صی و خیریه از تعداد بسیار کم مددکاران تحصیل کرده دانشگاهی در این رشته برخوردار است.
مشاور ژنتیک اداره بهزیستی کاشان نیز در این گردهمایی با تقدیر از زحمات همه مددکاران گفت: این افراد بدلیل مواجهه با مشکلات خانوادگی و اجتماعی مددجویانشان و کمبودهای زندگی فردی خود دچار افسردگی شوند.
دکتر مجید کبرایی افزود: توزیع نابرابرحقوق و مزایا، نبود امکانات و اعتبارات کافی، عدم هماهنگی بین بخشی و خارج بخشی، عدم تناسب رشته تحصیلی، عدم حمایت کافی مسئولان و دخالت غیرکارشناسانه افراد غیر مسئول از جمله دلایل افسردگی شغل مددکاری است.
اولین گردهمایی مددکاران اجتماعی به همت اداره بهزیستی کاشان و با حضور 60 نفر از مدکاران مراکز تحت پوشش این اداره، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی، اداره زندان و بیمارستانهای این شهرستان با تشریح تجربیات عملی دکتر اقلیما و جلسه پرسش و پاسخ مددکاران با وی برگزار شد.