قائم مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی با تشریح جزئیات توزیع کالاهای ذخیره سازی شده در قالب کالابرگ، سبد کالای کارمندی، توزیع نقطهای و غرفههای منتخب میادین میوه و تره بار گفت: با تمهیدات وزارت بازرگانی، مصرف کنندگان عمده کالا از بازار خارج میشوند.
حسین مدرس خیابانی در گفتگو با مهر گفت: وزارت بازرگانی در دوره اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، تلاش دارد تا از تمامی ابزارهای تنظیم بازار استفاده کند؛ چراکه در این زمان، تنظیم بازار به دلیل پیچیدگی ها و ظرافتهایی که دارد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
قائم مقام معاونت بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی با برشمردن دو مولفه سطح موجودیهای بازار و قیمت برای تنظیم بازار، افزود: در تنظیم بازار موفق باید از تمامی ابزارها استفاده کرد، بر همین اساس وزارت بازرگانی نیز روشهای متعددی را برای تنظیم بازار این دوره حساس در نظر گرفته است که دامنه آن، از توزیع کالاهای کالابرگی تا عرضه مستقیم در میادین میوه و تره بار و نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا کشیده می شود.
وی تصریح کرد: ابزارهای تنظیم بازار به اندازه کافی متنوع هستند، اما باید به شیوه ای آنها را به کار گرفت که دو مولفه موجودی بازار و قیمت، دچار نوسان نشود.
توزیع سبد کالای کارمندی و کارگری
مدرس خیابانی به توزیع کالاهای مورد نیاز مردم در قالب کالابرگ اشاره کرد و گفت: استفاده از این روش به دلیل گستردگی شبکه توزیع آن و اطمینان در رسیدن کالا به دست مصرف کننده، کارکرد تنظیم بازاری دارد. در کنار استفاده از این ابزار، ارایه سبد ویژه کالا به کارگران و کارمندان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: بر این اساس، کالاهای مورد نیاز مردم در اختیار اتحادیههای کارمندی، کارگری، فرهنگیان و نیروهای مسلح قرار می گیرد تا بتوان، بخشی از کالاهای ذخیره سازی شده را توزیع کرد. البته توزیع کالابرگی در مورد کالاهای خشک نظیر قند و شکر، برنج، روغن کاربرد بیشتری دارد و توزیع گوشت و مرغ از طریق سبد کالای کارمندی و کارگری انجام می شود.