دكتر “كيوان دواتگران” با اشاره به اين كه هر ساله با نظر بهزيستي، وزارت بازرگاني و وزارت اقتصاد و دارايي مبلغي به عنوان يارانه پيشنهادي به هيأت دولت ارائه ميشود، افزود: دولت نيز پس از بررسي كارشناسي در قالب مصوبه آن را به دستگاههاي ذيربط ابلاغ ميكند.
وي با اشاره به اين كه يارانه اختصاص يافته در اين زمينه در سال 89 نسبت به مدت مشابه سال بيش از آن 12درصد افزايش داشته است، عنوان كرد: مقرر شده است كه با اجراي قانون هدفمندسازي يارانهها، يارانه حمايتي مراكز غيردولتي نگهداري زير مجموعه بهزيستي، افزايش قابل توجهي يابد.
مديرکل توانبخشي و امورمراقبتي سازمان بهزيستي کشور، در ادامه با بيان اين كه بر اساس منابع علمي موجود، تعداد بيماران رواني مزمن در كشور بالغ بر 300 هزار نفر برآورد ميشود، بيان كرد: سازمان بهزيستي كشور تاكنون موفق به شناسايي 109 هزار و 225 بيمار رواني مزمن شده است كه از اين تعداد بالغ بر 50 هزار و 611 نفر از خدمات متنوع سازمان بهزيستي بهرهمند هستند.
به گفته وي دو هزار و 123 نفر از اين تعداد از مراكز روزانه، هفت هزار و 216 نفر از مراكز شبانه روزي، شش هزار و 940 نفر از مراكز مراقبت در منزل، 607 كودك از مراكز كودكان مبتلا به اختلال نافذ رشد (اوتيسم)، 693 نفر از كارگاههاي حمايت شده توليدي، 119 نفر از خانههاي بين راهي، 20 هزار و 891 نفر از كمك هزينه و 120 هزار و 22 نفر از كمك موردي بهرهمند ميشوند.
به گفته دواتگران، درمان و توانبخشي بيماران از طريق ارائه خدماتي همچون دارو درماني، درمانهاي روانشناختي و آموزش بيماران در خانوادههاي آنها در مراكز روزانه ارائه ميشود.
وي ادامه داد: در اين مراكز اعضاي تيم تخصصي شامل روانپزشك، روانشناس باليني، كاردرمانگر، مددكار اجتماعي، مربي حرفهاي و پرستار خدمات مربوطه را ارائه ميكنند.
مديرکل توانبخشي و امورمراقبتي سازمان بهزيستي کشور، همچنين درباره فعاليت واحدهاي آموزشي و توليدي نيز توضيح داد: اين واحدها براي حمايت از افراد معلول و يا بيماران رواني مزمني كه در شرايط ويژه قابل آموزش هستند و فرصت آموزش، اشتغال و يا فعاليت اقتصادي نزد كارفرمايان ندارند، تشكيل شده است.
به گفته وي در برخي از اين كارگاهها بيماران مزمن رواني تحت نظارت مستقيم گروهي از متخصصان از جمله روانشناسان، مربي حرفه آموزي و با امكان دسترسي آسان به ساير اعضاي توانبخشي به صورت نيمه وقت يا تمام وقت مشغول انجام كار ميشوند.
دواتگران ادامه داد: در اين كارگاهها عوامل استرسزا تا حد مقدور كاهش داده شده و يا حذف ميشوند تا بيماران بتوانند به طور موثر در امر توليد دخالت و احساس كفايت كنند.
به گفته وي مسايلي مانند كندي سرعت توليد در كارگاههاي حرفهاي قابل قبول نيست و ساعت فعاليت در اين مراكز هشت صبح تا 15 و در روزهاي پنجشنبه از هشت تا 12 است.
به گفته مديرکل توانبخشي و امورمراقبتي سازمان بهزيستي کشور، نگهداري بيماران رواني مزمن در مراكز شبانه روزي منوط به معرفي كميسيون ساماندهي استان مربوطه است.
وي درباره فعاليت مراكز درمان و توانبخشي مبتلايان به اختلالات نافذ رشد نيز خاطر نشان كرد: پيگيري درمان و توانبخشي مبتلايان به اختلالات نافذ رشد در اين مراكز از طريق شيوههاي درماني خاص نظير تحليل رفتار كاربردي، كار درماني، گفتار درماني، موسيقي درماني، حركت درماني، شيوههاي تربيت شنيداري، دارو درماني و ويتامين درماني صورت ميگيرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
احتراما من عموی جوانی هستم تحصیلات لیسانس دارد چندین سال است از اطاق منزل غیراز wc بیرون نمیاید سال گذشته من و برادرش به زور سوارماشین کرده و به بیمارستان بردیم مریضی محمد را ایسکوزیفرنیا اعلام ومدت 40 روز بستری شد واز نظر برخاشگری و توهم و غیره کاملا خوب شده بود اما باز هم چون کار و مشغله ندارد از خانه بیرون نرفت و بعد از چند ماه دارو ها را دیگر مصرف نمیکند و حالش روز به روز بد تر میشود تقاضا میشود از طریق ان سازمان کاری برای این جوان در نظرگرفته شود نه فقط برای در امد بلکه جهت ترک خانه نشستن حتی اگر به زور و اجبار هم که باشد یک جوان کاملا سالم را از تباهی ومرگ تدریجی نجات خواهیدداد ضمنا محمد در روستا با بدر و مادر بالای 70 ساله و با نداری کاملا سخت زندگی میکند تلفن من جهت در یافت هرگونه راهنمایی و ارشاد از جانب شما ودادن اطلاعات بیشتر میباشد قبلا از حسن توجه شما نهایت تشکررا دارم