مدير كل دفتر پيشگيري از معلوليتهاي سازمان بهزيستي كشور گفت: بسياري از مردم فكر ميكنند كه مشاورههاي ژنتيك خدمتي بسيار گران است درحالي كه فقط 10 تا 15 درصد از مراجعان نيازمند انجام آزمايشات گران ژنتيكي هستند.
رحمت الله مسعودي فريد در حاشيه چهارمين كنگره سالانه انجمن نوروژنتيك ايران كه در دانشگاه توانبخشي بهزيستي برگزار شد، افزود: افزايش آگاهي مردم در حوزه مشاوره هاي ژنتيك از اهميت زيادي برخوردار است و 70درصد مراجعين به مراكز مشاوره افرادي هستند كه ازدواجهاي فاميلي داشتهاند.
وي گفت: هر ساله بيش از 860 هزار ازدواج در كشور انجام ميشود كه بايد سامانهاي براي پيگيري ازدواجهاي فاميلي ايجاد شود. با توجه به افزايش اميد به زندگي در كشور و نيز كاهش مرگ و مير شيرخواران و نيز مرگ و ميرهاي ناشي از بيماريهاي واگير، توجه به بيماريهاي ژنتيكي بيش از گذشته اهميت يافتهاند.
مدير كل دفتر پيشگيري از معلوليتهاي سازمان بهزيستي كشور اضافه كرد: عدم آگاهي لازم از طرف مردم با بحث بيماريهاي ژنتيك، افزايش اختلالات ژنتيكي كشور را در پي داشته است. براي پيشگيري از افزايش بيماريهاي ژنتيك و نيز دسترسي آسان مردم به خدمات مشاورهاي شبكه ژنتيك در كشور از سال 1997 تأسيس شده است كه امروزه در تمام سطح كشور ارائه خدمات ژنتيكي را پيگيري ميكند.
مسعودي فريد گفت: امروزه حدود هزار متخصص كه دورههاي ژنتيك را گذراندهاند در كل كشور مشغول فعاليت هستند. هم اكنون 150 مركز ژنتيك در كشور مشغول ارائه خدمات هستند كه از اين تعداد 45 مركز دولتي و 105 مركز غير دولتي هستند.
مدير كل دفتر پيشگيري از معلوليتهاي سازمان بهزيستي كشور خاطرنشان كرد: طي سال گذشته مبلغ 500 ميليارد تومان علاوه بر اعتبارات جاري از وزارت رفاه و تامين اجتماعي در اختيار مراكز مشاوره به عنوان يارانه قرار گرفته است و نيز سازمان بهزيستي هر ساله حدود يك ميليارد تومان اعتبار را به عنوان يارانه براي حوزه مشاوره ژنتيك اختصاص ميدهد.
منبع :خبرگزاری فارس