سرپرست سازمان بهزيستي كشورگفت: تاكنون 90 درصد فعاليت هاي اين سازمان به مردم واگذار شده است.
به گزارش اداره كل روابط عمومي وزارت رفاه و تامين اجتماعي ، احمد اسفندياري در مراسم افتتاح مركز جامع اورژانس اجتماعي خراسان جنوبي در بيرجند، با بيان اينكه تاكنون 90 درصد فعاليت هاي اين سازمان به مردم واگذار شده است، اظهار داشت: در حوزه پيشگيري همانند ساير حوزه ها بايد از توان مردمي نيز كمك گرفته شود.
وي اضافه كرد: در حال حاضر دو ميليون و 800 هزار نفر در كشور از خدمات مستمر و غير مستمر اين سازمان استفاده مي كنند.
اسفندياري با اشاره به اجراي طرح آمبليوپي يا پيشگيري از تنبلي چشم در سطح كشور، خاطر نشان كرد: طي 10 سال گذشته بالغ بر 17 ميليون نفر در اجراي اين طرح مورد معاينه چشم قرار گرفتند.
وي به وجود 90 هزار نابيناي مطلق اشاره كرد و افزود: با اجراي صدرصدي طرح پيشگيري ازتنبلي چشم و مشاركت مردم از تعداد نابينايان در آينده كاسته مي شود.
اسفندياري با بيان اينكه سرمايه گذاري در حوزه پيشگيري يكي از سياست هاي سازمان بهزيستي است، اظهار داشت: بايد با كمك مردم در امر پيشگيري از بروز مشكلات در آينده جلوگيري شود.
60 درصد درمان اعتياد در كشور بر عهده بهزيستي است
سرپرست سازمان بهزيستي كشور گفت: بيش از 60 درصد درمان اعتياد در كشور بر عهده اين سازمان است كه در اين ارتباط مراكزي همچون ترك اعتياد و بازپروري براي بازگشت معتادان به جامعه فعاليت دارند.
وي با اشاره به اينكه قشر خاصي از اين سازمان خدمات مي گيرند و توجه ويژه به آنان ضروري است، تصريح كرد: هم اكنون 22 دستگاه در حوزه اجتماعي فعاليت مي كنند كه نتيجه كار همه آنها به توانبخشي بر گشته و لذا اگر در حوزه توابخشي اقدام شود، قطعا ميزان معلوليت نيز كاهش مي يابد.
اسفندياري ادامه داد:اين سازمان براي كاهش جامعه هدف خود در آينده تلاش مي كند تا ميزان معلوليت و آسيبهاي اجتماعي را با ارائه خدمات مشاوره اي اعم از مشاوره ژنتيك و ازدواج كاهش دهد.
وي پيشبرد برنامه هاي مربوط به پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي را مستلزم مشاركت مردمي دانست و گفت: توانمندسازي معلولان در حوزه هاي مختلف اعم از اقتصادي، ورزشي و درماني بايد مورد توجه قرار گيرد.
اسفندياري با تاكيد براي استفاده از فرهنگ بومي، توان خيرين و روحانيون در ارائه مسائل مربوط به پيشگيري از معلوليتها، اظهار داشت: با مشاركت مردم، خيرين و معتمدان محلي مي توان در اجراي طرحهاي پيشگيري از معلوليتها و آسيبهاي اجتماعي موفقتر عمل كرد.
سرپرست سازمان بهزيستي كشور در پايان به معضل اعتياد در جامعه اشاره كرد و يادآور شد: با توجه به اينكه خراسان جنوبي به دليل مرزي بودن شرايط ويژه اي در زمينه خطر مواد مخدر و اعتياد دارد مشاركت مردم كمك بزرگي در آگاه كردن جوانان از اين معضل است.