
وي ادامه داد: يكي از سياستهاي جديد سازمان بهزيستي، موضوع پيشگيري است كه به صورت جدي دنبال ميشود به طوري كه هماكنون 150 مركز مشاوره ژنتيكي در سراسر كشور فعاليت ميكنند كه از اين تعداد يكصد مركز خصوصي و بقيه دولتي است.
اسفندياري اضافه كرد: سازمان بهزيستي با تأمين بخشي از هزينههاي درمان، كمك قابل توجهي به خانوادهها كرده و به خانوادههاي بيبضاعت تا 100درصد كمك ميكند.
سرپرست سازمان بهزيستي كشور افزود: با پيگيريهاي صورت گرفته از طريق وزارت رفاه، اميدواريم هزينههاي مشاوره ژنتيكي، تحت پوشش بيمه قرار گرفته و شرايطي براي خانوادهها ايجاد شود تا آنها بتوانند از خدمات بيمهاي مشاوره ژنتيكي استفاده كنند.
وي در رابطه با اقدامات بهزيستي در خصوص اختلالات بينايي گفت: طي 15 سال گذشته سازمان بهزيستي برنامههاي قابل توجهي را در اين خصوص انجام داده و 16 ميليون و 300 هزار كودك در اين طرح شركت كردهاند؛ از اين تعداد 800 هزار نفر دچار اختلالات بينايي بودهاند كه تشخيص داده شد 200 هزار نفر دچار تنبلي چشم بودهاند.
اسفندياري اضافه كرد: تنبلي چشم يكي از علل نابينايي ضعيف و شديد است كه شايعترين علت نابينايي يك چشم در افراد زير 20 سال و دومين علت كاهش بينايي در كودكان است.
وي اظهار داشت: بيماري تنبلي چشم در دوران كودكي قابل پيشگيري و درمان است و اين موضوع زماني محقق ميشود كه خانوادهها همكاري لازم را در جهت مراجعه به مراكز پيشگيري انجام دهند.
سرپرست سازمان بهزيستي كشور اضافه كرد: سال گذشته بيش از 64 درصد از جمعيت كشور تحت پوشش طرح پيشگيري از تنبلي چشم قرار گرفتند كه اميدواريم امسال با توجه به افزايش مراكز و دستگاهها تا 100 درصد از جمعيت كودكان كشور تحت پوشش اين طرح قرار گيرند.
وي گفت: از ابتداي آبان، 51 هزار پايگاه در سراسر كشور در كنار 320 پايگاه دائم فعال ميشوند و از مردم تقاضا داريم با مراجعه به اين مراكز كه در تمامي محلات و استانها مستقر هستند، اقدامات پيشگيرانه را انجام دهند.
اسفندياري با اشاره به اينكه كودكان يك تا 6 ساله در اين طرح شركت ميكنند، ادامه داد: اقدامات پيشگيرانه و به موقع از اختلالات بينايي آينده كودكان جلوگيري ميكنند.
وي بيان داشت: اين طرح در سه سطح تشخيص، بيناييسنجي و انجام معاينات تخصصي صورت ميگيرد ضمن اينكه مراجعهكنندگان به مراكز پيشگيري تنها 450 تومان پرداخت ميكنند.
سرپرست سازمان بهزيستي كشور در ادامه در خصوص اجراي طرح غربالگري شنوايي در كشور از سال 84 خبر داد و افزود: خوشبختانه اقدامات خوبي در اين زمينه صورت گرفته است و امسال نيز با افزايش دستگاههاي شنوايي اين طرح با قدرت بيشتري انجام ميشود.
منبع: خبرگزاری فارس
salam khobi test