قسمت ابتدايي پرونده مطلب روي جلد اين شماره به طرح مسأله مردان خياباني پرداخته و به گفته نويسنده به دنبال ردپاي مردان خياباني در کوچه پس کوچههاي شهر گشته است.
به اعتقاد نگارنده اصليترين عاملي که زنان خياباني را نه ايجاد، اما تشويق و تحريک ميکند، حضور مردان خياباني است که تا چند سال گذشته از ديد بسياري از کارشناسان و مسئولان دور ميماندند، دکتر شهرام رحيمي نيز در اين پرونده مفصل مشکلات رواني مردان خياباني را بررسي کرده است.
به عقيده او مردان خياباني اشخاص ناسازگار اجتماعي نيستند، بلکه افرادي هستند که با يک جامعه ناهنجار،سازگاري نشان ميدهند و در شرايط فعلي جامعه ايراني رشد تعداد مردان خياباني اجتنابناپذير است.در بخشي از پرونده بررسي شده است که قانون درباره مردان خياباني چه تصميمي گرفته است؟
کارشناسان حقوقي معتقدند چون مشاهده اثر جرم در زنان خياباني بيشتر است، آنان به مجرم اصلي تبديل شدهاند. دکتر محمد فرجيها دانشآموخته حقوق جزا و جرمشناسي و عضو هيأت علمي گروه حقوق دانشگاه تربيت مدرس هم روسپيگري در ايران را به کوه يخي تشبيه کرده که فقط قله کوه را ميبينيم و آن حجم مخفي هنوز براي ما آشکار نيست و تا زماني که به ابعاد پنهان اين پديده پي نبريم، سياستگذاري و برنامهريزي در اين زمينه مشکل خواهد بود.
در پايان اين پرونده نيز ميزگردي با حضور دکتر مصطفي اقليما رئيس انجمن علمي مددکاري ايران، دکترغلامرضا رضاييفر معاون دفتر امور آسيبديدگان اجتماعي سازمان و ليلا ارشد مديرعامل خانه خورشيد برگزار شده و در آن پديده مردان و زنان خياباني در ايران بررسي شده است.
در بخش جامعه اين شماره به مسايل و پديدههاي عمومي اجتماعي پرداخته شده است. پروندههايي درباره موضوع حجاب و عفاف و نيز بررسي مسائل و مشکلات بيماران PKU در ايران از جمله مطالبي است که براي اين شماره تهيه شده است.
بخش بعدي با عنوان زندگي نامگذاري شده است. زندگي از جمله بخشهاي روايت محور است که ميخواهد روايتي از زندگي روزمره مردم ارايه دهد و به بررسي موضوعاتي بپردازد که با زندگي عموم مردم عجين شده باشد.
گزارشي از زندگي يک جامعه ايراني در مسکو و عکسهايي ماندگار از مسائل و مشکلات بازمانده از جنگ از جمله مطالب اين بخش در اين شماره هستند.
پژوهش قسمت ديگر اين شماره است. پژوهشهاي بسياري در حوزه مسائل اجتماعي چه در ايران و چه در جهان انجام ميگيرد که نتايج آنها در بسياري از مواقع در حد خبري کوتاه در رسانهها و سايتهاي خبري منتشر ميشود.
در اين بخش سعي بر آن است که نتايج اينگونه پژوهشها با شرح و تفصيل بيشتري در اختيار علاقمندان قرار گيرد. در پژوهش اين شماره پژوهش آماري جامعه هدف سازمان بهزيستي بررسي شده است.
سازمان بهزيستي کشور در پژوهشي گسترده اقدام به آمارگيري از جوامع پنهان و آشکاري کرده که بخش عدهاي از کشور را در بر ميگيرند به جوامعي چون معلولان، زنان سرپرست خانوار، سالمندان و… در اين بخش به مروري کوتاه بر برخي از يافتهاي اين پژوهش گستره پرداخته شده است.
بخش جهان اين شماره هم به صورت پروندهاي تهيه شده و به موضوع کودکان سرباز در جهان پرداخته است. نهمين شماره را ميتوانيد از روزنامه فروشهاي معتبر سراسر کشور تهيه کنيد.
منبع: مهرنو