به گفته مديركل پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي سازمان بهزيستي كشور در صورتي كه افراد توانايي پرداخت اين تعرفه را نداشته باشند، با مراجعه به بهزيستي ميتوانند اين خدمت را به صورت 100 درصد رايگان دريافت كنند.
وي با بيان اين كه بنا به صلاحديد سازمان بهزيستي ارائه اين خدمت در مناطق محروم نيز ميتواند رايگان باشد، تاكيد كرد: آموزشهاي پيش از ازدواج انتخاب همسر، خواستگاري، نامزدي و يكسال ابتدايي پس از ازدواج را پوشش ميدهد.
مديركل پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي سازمان بهزيستي كشور با اين گفته كه ارائه آموزشهاي پيش از ازدواج در راستاي ارتقاي سلامت رواني، كاهش آمار طلاق و تعارضات خانوادگي در سال 81 مطرح و در سال 84 آماده ارائه شد، ادامه داد: زوجين شركت كننده در اين كلاسها همچون ساير كلاسهاي آموزشي، شنونده صرف نيستند.
وي با تاكيد بر فرهنگسازي و بازاريابي براي ارائه آموزشهاي سلامت رواني مردم خاطرنشان كرد: چنانچه ضرورت دريافت اين آموزشها مطرح شود، حتما مردم به دنبال آن خواهند رفت.
مديركل پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي سازمان بهزيستي كشور با اين گفته كه با اطلاعرساني ميتوان احساس نياز به آموزش و نحوه استفاده از آن را در اختيار عموم قرار داد، عنوان كرد: به اين ترتيب خانوادهها همچون تهيه جهيزيه و يا كلاسهاي مختلف آموزشي براي زندگي بهتر فرزندانشان سرمايهگذاري خواهند كرد.
وي در مورد پيشنهاد اجباري شدن اين طرح، اظهار كرد: در ستاد ازدواج بهزيستي اين طرح براي مددجويان سازمان اجباري است، به طوري كه سال گذشته 10 هزار نفر كلاسهاي مذكور را گذراندند و امسال نيز اين روند ادامه دارد.
مسعودي فريد در ادامه اين گفتوگو با اعلام موافقت خود براي اجباري شدن طرح آموزش پيش از ازدواج آن هم در فرآيند زمان، بيان كرد: با توجه به اين كه آگاهسازي و فرهنگسازي آموزش ياد شده به طور كامل اجرايي نشده است، لذا نيازمند زمان بيشتري هستيم، اين در حاليست كه دستيابي به آموزش بايد در دسترس عموم باشد، حال آن كه اين امر در سياستهاي كلان صورت نگرفته است.
وي با اعلام ارائه تسهيلات تشويقي به منظور ترغيب زوجين براي دريافت آموزشهاي پيش از ازدواج، درباره مراكزي كه زوجين پيش از ازدواج ميتوانند براي دريافت آموزشها به آنها مراجعه كنند، توضيح داد: با توجه به برون سپاري خدمات بهزيستي افراد ميتوانند آموزشهاي ياد شده را از طريق مراكز مشاوره روانشناختي، سازمانهاي مردم نهاد و غيره دريافت كنند.
مديركل پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي سازمان بهزيستي كشور با بيان اين كه يكهزار نفر دورههاي مربيگري آموزشهاي پيش از ازدواج را در سراسر كشور گذراندهاند، به ايسنا گفت: در سال گذشته 150 هزار نفر اين آموزشها را دريافت كردهاند.
وي همچنين در مورد ارائه «آموزشهاي پس از ازدواج» نيز گفت: براي اين منظور نيز آموزش زوجين جوان مددجوي سازمان ارائه ميشود و گذراندن اين دورهها براي مددجويان الزامي است.
مسعودي فريد اذعان كرد: همچنين متون خاصي براي معلولان نابينا و كم بينا و همچنين ساير جمعيت تحت پوشش سازمان بهزيستي چاپ و يا فرآيند چاپ را طي ميكند كه اين آموزشها شامل مهارت گفتوگو بين همسران، فرزندپروري، مديريت اقتصادي خانواده، رضايت زناشويي از ديدگاه اسلام و غيره ميشود.
به گفته وي در سال گذشته حدود 100 هزار نفر آموزش ياد شده را دريافت كردهاند.
مديركل پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي سازمان بهزيستي كشور در پايان خاطرنشان كرد: در صدد امضاي تفاهمنامه همكاري با وزارت علوم هستيم تا بر اساس آن آموزشهاي پيش از ازدواج و آموزش زوجين جوان براي دانشجويان نيز ارائه شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
منبع: خبرگزاری ایسنا