هيچ انساني نيست که براي خريد تمام آنچه دوست دارد، پول کافي داشته باشد. حتي انسانهاي ثروتمند. تعجب نکنيد، خيلي از آنها هم خواستههايشان از ثروتشان بيشتر است.
با داشتن حقوق متوسط هم ميتوانيد به خيلي از خواستههايتان برسيد به شرط آنکه براي درآمدتان برنامهريزي کرده و در مقابل برخي خواستههايتان محکم بگوييد: نه.
– جاهايي که پولهايتان را هدر ميدهد، شناسايي کنيد
خنزر و پنزرهايي که پول بالايشان ميدهيد و هرگز هم به چشم نميآيند. غذاهاي که بيرون ميخوريد و هيچ ارزشي غذايي ندارد. کارتهاي هديه يا خريد که دست آخر فقط با آن پياز و سيبزميني يا زيور آلات ميخريم. به اين مواد متفرقه که پول بالايشان ميدهيم سوراخهاي پولي ميگويند. اين متفرقات پولهاي شما را ميمکند و جيبها را خالي ميکنند و آنقدر ضروري نيستند که شما جيبهايتان را پر از خالي کنيد. سعي کنيد آهسته آهسته اين سوراخها را بگيريد.
– از تحريک اشتهاي خريدتان حذر کنيد
مسلما فروشگاههايي هست که هوش از سر شما ميبرد و شما را براي وسايل غيرضروري وسوسه ميکند اما شعار شما بايد اين باشد: «هرگز چيزي که نياز ندارم نميخرم.» شايد به جايي برويد که لوازم تزييني زيبا و اسنکها و موادغذايي اشتها برانگيز و مصنوعات زيبايي داشته باشد. اما شما بايد جلو خود را بگيريد، اگر نميتوانيد بهتر است دفعات و تعداد آن را کم کنيد. براي اين کار همراه خود يک فهرست از احتياجات به همراه ببريد و در فروشگاه فقط سراغ آنها برويد.
– خريدهاي ويژه به روش مخصوص
اگر در جايي زندگي ميکنيد که امکان خريد از طريق اينترنت را داريد اين راه خوبي است که از فروش ويژههاي اينترنت بعضي از لوازم خود را که ميدانيد بعدا به آن نياز داريد و قيمت آن هم اکنون مناسبتر است خريداري کنيد. با اين کار تقريبا 20درصد از پولتان را صرفهجويي ميکنيد.
– گول زرق و برق غذاهاي بيرون را نخوريد
رستورانها از خوردن يک وعده شام ساده با دسر بسيار سود ميبرند. معمولا غذايي که شما بيرون ميل ميکنيد. 3 برابر برايتان حساب ميشود. اگر براي مثال عادت داريد 3 بار در هفته بيرون شام بخوريد اين عادت را به يک بار تقليل دهيد.
– هزينهها را مديريت کنيد
هر خرجي که در زندگيتان پيش ميآيد را نپذيريد اگر براي تعمير ماشين مبلغي را به شما پيشنهاد ميکنند بهتر است آن را به مراکز ديگر هم نشان دهيد.
– تخفيف بگيريد
اين روزها بيشتر شرکتها تخفيف براي اجناس و کالاهايشان قائل ميشوند. بيشتر اين تخفيفها براي اين است که مشتري را جلب کند. يا بعضي از مواقع حراج هاي فصلي انجام ميشود که از آن استفاده کنيد.
– هميشه در جستجوي علت باشيد
گرفتن بعضي از سوراخهاي پولي کار راحتي است البته به شرطي که دقت در مخارج و جزئيات را فراموش نکنيد. براي مثال استفاده از لامپ کم مصرف، خاموش کردن شوفاژهاي اضافي، کمپوت کردن ميوههاي رسيده که ممکن است به زودي خراب شود، شما ميتوانيد صرفه جويي قابل ملاحظهاي بکنيد.
– يک دفتر حسابداري براي خود باز کنيد
از ماه آينده شروع کنيد يک فهرست از بزرگترين مخارج و ريزترين آنها بنويسيد و مقدار پول يا موجودي خود را هم در گوشه بالاي فهرست يادداشت کنيد و هر زمان بيرون ميرويد اين دفترچه کوچک را با خود داشته باشيد حتي اگر قصدتان خريد نيست، اين کار به شما کمک ميکند از خريدن غير ضروريات منصرف شويد و حساب احتياجات خود را هم داشته باشيد.
– به خودتان اجازه سرگرمي بدهيد
وقتي شما دخل و خرج خود را با هم هماهنگ کنيد ميتوانيد با استطاعت مالي حاصل از اين صرفهجويي با خيالي آسوده گاهي اوقات سرگرمي هم داشته باشيد و دستي به جيب ببريد. «وقتي خزانهتان خالي است شما محکوم به سکوت هستيد» و اين صرفهجوييها براي شما سوپاپ اطمينان است. شما صرفهجويي کنيد و در جاييکه لازم است با پول حاصل از صرفهجويي، به اهداف مالي بزرگتر برسيد.